Beste compressiekousen voor wielrenners

Compressiekousen worden vooral veel gedragen door hardlopers. Niemand die je meer gek aan kijkt als je gaat hardlopen met zo’n hoge kousen aan. Bij het wielrennen is dat anders, maar de kousen zijn wel steeds meer in opkomst. Compressiekousen hebben namelijk niet alleen effect voor hardlopers, maar ook andere sporters hebben er profijt van. Waaronder wielrenners en mountainbikers.

Wil je meer weten over wat compressiekousen voor jou als fietser kunnen betekenen en wat de beste zijn? Lees dan snel verder!

Waarom zou je als fietser compressiekousen dragen?

Het dragen van compressiekousen heeft een aantal voordelen. Compressiekousen zorgen voor een sneller herstel, minder spierpijn en kunnen tijdens het sporten je prestaties verbeteren. Dat zou voldoende reden moeten zijn om het eens uit te proberen.

Een ander voordeel is dat compressiekousen helpen om kramp en stijve kuiten te voorkomen en dat is toch wel iets wat vaker voor kan komen bij een sportfietser.

Beste compressiekousen voor wielrenners

Hieronder hebben we onze keuze voor de beste compressiekousen voor wielrenners, mountainbikers en fietsers op een rijtje gezet.

Compressiekousen van STOX Energy Socks

De compressiekousen van STOX zijn gemaakt van dun, maar stevig materiaal. De kousen zorgen voor minder kramp in de kuiten tijdens en na het fietsen. Ook zal je minder last hebben van spierpijn na het fietsen en zorgen de compressiekousen voor een beter herstel. Daarnaast hebben de compressiekousen een verdikt voet en hielstuk, wat zorgt voor extra comfort.

Wij hebben zelf de compressiekousen van STOX en hierdoor hebben we ze goed kunnen testen. De compressiekousen zijn van erg goede kwaliteit en zitten fijn om de kuiten. Je voelt de druk van de kousen als je ze aan hebt, maar dit moet ook vanwege de compressie die de kousen uitoefenen.

Doordat de kousen zo strak moeten zitten zijn ze wel lastig aan te trekken, maar hier wordt je vanzelf behendiger in.

Een mooi voordeel van de compressiekousen van STOX is dat je ze 30 dagen mag uitproberen. Dus bevallen ze niet, dan kan je ze terugsturen en krijg je je geld terug.

Voor- en nadelen compressiekousen STOX

Voordelen
  • Compressiekousen zijn van goede kwaliteit
  • Beschikbaar in verschillende kleuren designs
  • Fijne pasvorm
  • Verdikt voet en hielstuk voor extra comfort
Nadelen
  • De compressiekousen zijn lastig aan te trekken

Interesse in de compressiekousen van STOX?

Mocht je de compressiekousen van STOX eens willen uitproberen. Deze kun je eenvoudig bestellen via de eigen webshop van STOX Energy.

Recovery sokken van STOX Energy Socks

De recovery sokken van STOX zijn bedoeld om na de inspanning te dragen. Ideaal voor wielrenners. Als je een flinke inspanning hebt geleverd op de fiets dan merk je dat wel aan je benen. Door na het fietsen recovery sokken te dragen worden blessures voorkomen en zullen je benen sneller herstellen. Om deze reden dragen de wielrenners van Team Jumbo-Visma de sokken van STOX. Sinds 2020 is STOX officieel supplier van Team Jumbo-Visma.

De compressiekousen zijn al dun gebreid, maar de recovery sokken nog nét wat dunner. Hierdoor zitten ze erg prettig en zal je het niet te warm krijgen rondom je kuiten. Ideaal om te dragen na het sporten.

Net als voor de compressiekousen geldt voor de recovery sokken dat ze wat lastiger aan te trekken zijn doordat ze strak moeten zitten. Bij de recovery sokken geldt daarnaast ook dat je ze binnen 30 dagen mag terugsturen als je ze niet fijn vindt.

Voor- en nadelen recovery sokken van STOX

Voordelen
  • Recovery sokken zijn van goede kwaliteit
  • Beschikbaar in verschillende kleuren designs
  • Kousen zitten erg prettig, fijn om na het sporten te dragen
  • Extra dun gebreid
Nadelen
  • De compressiekousen zijn lastig aan te trekken

Interesse in de recovery sokken van STOX?

Overtuigd van de recovery sokken van STOX? Je kan deze eenvoudig bestellen via de eigen webshop van STOX Energy.

beste compressiekousen
Compressiekousen voor fietsers zijn in opkomst, bij hardlopers is het normaal

Wat zijn compressiekousen?

Een compressiekous is, simpel gezegd, een hulpmiddel dat gebaseerd is op een steunkous. De kous geeft druk aan je onderbeen. Deze druk wordt ook wel compressie genoemd. De compressie is het sterkst bij je enkel en vanuit daar werkt de druk zicht geleidelijk naar boven toe. De druk begint dus bij je enkel en loopt tot net aan je knie, deze druk wordt richting je knie steeds wat minder.

Hoe werken compressiekousen?

Compressiekousen zorgen voor de afvoer van afvalstoffen. Ze stimuleren de bloedcirculatie en zorgen daardoor voor meer zuurstof in de benen. Dit is in het kort de werking van de compressiekousen.

Compressiekousen zitten strak om je benen, maar dat hoort eenmaal zo. Anders kunnen ze niet goed hun werk doen. Op deze manier kunnen de kousen namelijk voldoende druk uitoefenen en de bloedcirculatie bevorderen. De hoogste druk wordt uitgeoefend bij de enkels en vanuit daar gaat de druk geleidelijk aan naar boven. De druk vanuit de enkels richting de kuiten, tot net onder de knie, wordt wel minder. Dit noem je degressieve compressie.

Wanneer draag je compressiekousen?

Compressiekousen kan je dragen tijdens het wielrennen, mountainbiken of fietsen, maar je kan ze ook na de inspanning dragen. Als je ze tijdens het sporten draagt dan zal je merken dat je minder vermoeide benen krijgt en dus langer door kan gaan. De werking is dan eigenlijk prestatie bevorderend. Daarnaast zorgen compressiekousen er ook echt voor dat je geen kramp krijgt tijdens de inspanning.

Draag je de compressiekousen achteraf dan zullen ze het herstel bevorderen en zal je merken dat je de dag na een flinke inspanning minder last hebt van spierpijn.

De juiste maat is belangrijk

Het kopen van de juiste maat compressiekous is erg belangrijk. De kous moet namelijk strak genoeg zitten zodat deze de juiste compressie kan uitoefenen. Vooral de omvang van je kuit is belangrijk bij het bepalen van de juiste maat. In de webshop van STOX staat een maattabel en deze zal je helpen de juiste maat te vinden.

We zijn nu aan het einde van dit artikel gekomen. Hopelijk heb je een goed idee gekregen van wat het nut is van compressiekousen voor wielrenners. Daarnaast hopen we ook dat we je goed advies hebben kunnen geven over wat de beste compressiekousen zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen dan lezen we die graag terug in de reacties.

Plaats een reactie