Top 4 beste fiets oordopjes van 2022

Een lekker deuntje op de achtergrond maakt een lange, eenzame fietstocht net wat leuker. Bovendien motiveert muziek en helpt het je langer door te gaan. Echter zijn niet alle oordopjes fijn om mee te fietsen. Je wilt bijvoorbeeld geen irritante bedrading of oordopjes die niet goed blijven zitten. Bovendien is het van belang dat je veilig deelneemt aan het verkeer en dat je je omgeving goed kunt horen.

In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen voor fiets oordopjes en wat volgens ons op dit moment de beste oordopjes voor het fietsen zijn. Benieuwd naar onze top 5? Lees dat snel verder!

Beste fiets oordopjes

Hieronder hebben we een aantal van de beste fiets oordopjes voor je op een rijtje gezet.

1
Aftershokz Aeropex - Bone conduction oordopjes met bluetooth - Rood
Meest veilige keuze | Open-ear design | Volledig bewust omgevingsgeluiden | Licht en comfortabel
Bekijk Bol.com
2
Rolfstone Nova Sport - Volledig Draadloze Oordopjes – Zweetbestendige oortjes - USB-C - Touch - EXTRA BASS - Wingtips - Sport oortjes - Bluetooth - Blijven altijd zitten - Alternatief - Zwart
Favoriet voor sport | Zweetbestendig | Goede prijs/kwaliteit
Bekijk Bol.com
3
Picolet Genius Volledig Draadloze in-Ear Oordopjes Bluetooth Oortjes Draadloos Earpods Wireless Earbuds met Extra Bas Compacte Airpods Geschikt voor Sport / Hardlopen / Samsung Galaxy / Apple iPhone / Huawei / Android
4
Sonume Sport - Volledig Draadloze Oordopjes - Met Siliconen Oorhaak - Waterproof - Bluetooth oordopjes voor Hardlopen, Fietsen en Fitness - Zwart
In-ear | Draadloos | Noise cancelling | Geschikt voor: Sporten
Bekijk Bol.com

Wil je wat meer weten over de fiets oordopjes uit dit rijtje. Lees dan zeker even verder.

Wat zijn de beste fiets oordopjes?

Welke het allerbeste zijn hangt natuurlijk af van je eisen. Er zijn een aantal oordopjes voor het fietsen op de markt, waar wij heel enthouisiast over zijn. Deze zullen we hieronder kort toelichten.

Veiligste fiets oordopjes – Aftershokz Aeropex

AfterShokz is marktleider in sportkoptelefoons met bone conduction en is geliefd bij vele sporters. Deze oordopjes, of eigenlijk koptelefoon, is draadloos en zeer veilig door het open-ear ontwerp en daarnaast ook nog eens waterdicht.

Veilig op weg

De speakers zitten bij dit open-ear ontwerp voor je oor, waardoor je de omgeving kunt blijven horen terwijl je naar muziek luistert. Ideaal voor het fiesten, omdat je veilig deel kan nemen aan het verkeer. De speakers zorgen voor kleine trillingen die via de botten bij jukbeenderen direct naar je binnenoor gaan. Hierdoor blijven je trommelvliezen onbelast en je oren vrij voor omgevingsgeluiden.

De meest waterdichte oordopjes

De meeste oordopjes zitten rond de IP5, maar deze oordopjes hebben een IP rating van IP67. Dit houdt in dat ze bestand zijn tegen veel water en zweet. Je kunt er intensieve fiets trainingen mee doen en een flinke bui is geen probleem.

Comfortabel

Het frame van de Aftershokz Aeropex is gemaakt van Titanium. Dit is erg licht en buigzaam materiaal, waardoor deze prettig zit. Je kunt de oordopjes gemakkelijk dragen onder je fietshelm. Soms bij in-ear koptelefoon kun je last ervaren van pijnlijke oren of verstopte oren. Doordat de Aftershokz Aeropex niet in je oren zit, maar erbovenop heb je hier geen last van.

Gebruikersgemak

De batterijduur van de Aftershokz Aeropex is 8 uur. Je kunt dus de hele dag fietsen en genieten van muziek!

Voordelen

 • Zeer licht, waardoor je amper voelt dat je oordopjes op hebt
 • Veilige keuze door open-ear design en het niet afsluiten van je oren voor omgevingsgeluiden
 • Super waterbestendig in vergelijking met andere oordopjes (IP67 volledig zweet en waterbestendig)
 • Batterijduur van 8 uur

Nadelen

 • Geluidskwaliteit minder goed door open-ear design

Beste prijs/kwaliteit fiets oordopjes – De Picolet Genius

De Picolet Geius oordopjes zijn draadloze oordopjes gemaakt voor sporters. Het sportieve design, de comfortabele pasvorm en goede geluidskwaliteit zijn ideaal voor tijdens het fietsen.

Ultra comfortabele pasvorm

De Picolet Genius heeft siliconen oortjes en een aangebouwde ‘wingtip’ die ervoor zorgt dat je de oordopjes uren kunt dragen zonder last te krijgen. Het ergonomische design draagt bij aan dit comfort gevoel. Bij de oordopjes zitten vijf verschillende maten oortips, zodat je de maat kunt kiezen die het beste bij jou past. Bij een hevige fietstocht met veel heuvels en gaten in de weg, blijven je oordopjes hierdoor toch goed zitten.

Subliem geluidskwaliteit

Picolet Genius heeft een chipset die ervoor zorgt dat er krachtig volume uitkomt met een diepe bas. Zelf noemen ze het high-defenition geluid.

Wat super handig is bij de Picolet Genius is dat het mogelijk is om de ooropjes in een ‘mono-modus’ te zetten. Hierbij geef je aan dat je maar één oordopje gebruikt. Fijn tijdens het fietsen om toch bewuster te zijn van de andere verkeersdeelnemers.

Zeer gebruiksvriendelijk

De oortjes zitten in een kleine oplaadcase die je gemakkelijk in de zakjes achterin je shirt kunt doen. Bovendien zijn de oortjes zelf ook klein, waardoor ze weinig windruis vangen. De oordopjes gaan vijf uur achter elkaar mee, prima tijdsduur voor een fietsrit! Je kunt de oordopjes tot zeven keer achter elkaar opladen in de bijgeleverde case.

De oordopjes zijn waterbestendig, waardoor je beschermd bent tegen regen en zweet.

De Picolet Genius kun je connecten met de volgende modellen: Apple iPhone / Samsung galaxy / Huawei / Android / ipad / Laptop / alle overige Bluetooth apparaten.

Voordelen

 • Ergonomisch, comfortabel design
 • Hoog kwaliteit geluid
 • 35 uur speeltijd (5 uur per keer en tot wel 7 keer op te laden in de case)
 • Waterbestendig IPX5 (Stofdichtheid nvt, sproeiwaterdicht)
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Noice cancelling functie
 • Door de oordopjes op ‘mono-modus’ te zetten, kun je met één oordopje op pad en ben je beter bewust van omgevingsgeluiden.

Nadelen

 • In-ear design waardoor je minder scherp en bewust deelneemt aan het verkeer

Beste fiets oordopjes met oorhaak – Sonume Sport oordopjes

De Sonume Sport oordopjes zijn ideaal voor fietsers gezien de oorhaak waarmee de oordopjes perfect op hun plek blijven ziten. Via touch bediening ga je gemakkelijk naar het volgende nummer en het geluid is erg goed. Ideaal om een rondje mee te fietsen!

Bevestiging met oorhaak

De Sonume Sport oordopjes zitten vast met een oorhaak. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de oordopjes niet uitvallen. Bovendien zitten er siliconen oortjes aan, zodat de oordopjes comfortabel in je oor zitten. Wil je de oordopjes ook zonder oorhaak gebruiken? Dan haal je deze gemakkelijk eraf!

Waterbestendig en lange batterijduur

De Sonume Sport oordopjes zijn net als alle andere oordopjes in onze top 4 waterbestendig. Hierdoor is hevige regen of zweet geen probleem. Daarnaast kun je 3 uur per keer achter elkaar muziek luisteren, dit is minder dan gemiddeld. Met de oplaadcase kun je hierna vijf keer opladen.

Hoge kwaliteit geluid

De Sonume Sport oordopjes bieden een diepe bas en helder geluid. Dit helpt je even door te zetten wanneer het zwaar wordt. Je kunt met de touch knoppen op de oordopjes het volume hoger zetten of van nummer wisselen.

Voordelen

 • Mogelijk om oorhaak los te koppelen
 • Waterbestendig IPX5 (Stofdichtheid nvt, sproeiwaterdicht)
 • Touch bediening via oordopjes
 • Krachtig geluid en diepe bass

Nadelen

 • Mindere batterijduur in vergelijking met andere oordopjes – 15 uur (3 uur per keer en 5 keer op te laden)
 • Geen extra oordopjes in verschillende maten
 • In-ear design waardoor je minder scherp en bewust deelneemt aan het verkeer

Onze favoriet – Rolfstone Nova Sport

De Rolfstone Nova Sport zijn in-ear oordopjes speciaal voor sporters. Ze blijven goed zitten, zijn waterdicht en bieden de perfecte soundtrack voor tijdens jouw fietstocht.

Comfortabele pasvorm

De Rolstone Nova Sport oordopjes zijn draadloos, waardoor je tijdens het fietsen nergens last van hebt. De oordopjes zelf zijn van siliconen en worden geleverd in de maten S, M of L. Door de wingtip aan de bovenkant van het oordopje hoef je niet bang te zijn dat je deze na de eerste de beste drempel verliest. De oordopjes zijn enkel 4,5 gram per stuk, je voelt dus amper dat je ze in hebt.

Bestendig tegen regen en transpireren

De oordopjes zijn stof- en spatwaterdicht, waardoor je met een gerust hart er mee door de bossen en buien kunt sjezen. Zorg er wel voor dat je ze schoonmaakt tussendoor, zodat ze fris zijn voor een volgende fietssessie.

Subliem muziekskwaliteit

De muziek die eruit komt is van hoge kwaliteit, zodat je hier optimaal van kunt genieten. De oordopjes bieden zelf een extra bass, waardoor de lage tonen goed hoorbaar zijn.

Gebruikersgemak

Door handige touch knoppen aan de zijkant kun je eenvoudig van nummer wisselen, de telefoon opnemen of ophangen. De oordopjes gaan wel vijf uur achter elkaar mee, wat zeker genoeg moet zijn voor een goede fietstocht. In de oplaadcase kun je hierna nog vier keer opladen, zodat je uiteindelijk 20 uur kunt luisteren. Dit opladen duurt ongeveer één uur. Je kunt met elke Bluetooth-device contact maken.

Voordelen

 • Super kleine en lichte oordopjes
 • Waterbestendig IPX6 (Stofdichtheid nvt, waterbestendig)
 • Verwisselbare wingtips
 • Touch bediening op nummers te skippen, volume te regelen en telefoon op te nemen

Nadelen

 • In-ear design waardoor je minder scherp en bewust deelneemt aan het verkeer

Verschillende type oordopjes

Er zijn verschillende type oordopjes die je over het algemeen ziet bij sport oordopjes. Hieronder lichten we de in-ear, open-ear en oorhaak varianten toe.

Fiets oordopjes met in-ear design

In-ear oordopjes zijn waarschijnlijk wel de bekendste oordopjes. Je hebt de Apple Airpods, Picolet Genius, etc. Deze oordopjes hebben vaak verschillende maten wings, zodat ze goed in je oor passen. De geluidskwaliteit is vaak goed, en sommige hebben zelf noise-cancelling functie.

Bij het sporten is het vooral van belang dat je in-ear oordopjes kiest die in alle situaties goed blijven zitten. De kans is groter dat je ze bij veel beweging kwijt raakt, dus mocht je hier bang voor zijn kies dan de open-ear of oorhaak variant.

Fiets oordopjes met open-ear design

Open-ear oordopjes stop je niet in je oren, maar plaats je op je jukbeenderen. Deze oordopjes zijn niet los, maar zitten met een nekband aan elkaar vast. Aan beide uiteindes zitten twee kleine speakers. Deze speakers sturen via je botten bij je jukbeenderen trillingen door naar je gehoorzenuw, waar het in de hersenen terechtkomt. Je trommelvliezen worden hierbij dus overgeslagen. Doordat je oren hierdoor open blijven, verneem je dus makkelijker omgevingsgeluiden. Je bent je met deze oordopjes veel beter bewust van de situatie om je heen. Oordopjes met deze bone conduction technologie die wij aanraden zijn de Aftershokz Aeropex.

Voordelen van deze oordopjes zijn:

 • Je neemt veilig deel aan het verkeer, doordat je jezelf niet afsluit voor omgevingsgeluiden.
 • Tijdens het wielrennen en mountainbiken is de kans op zweet of regen groot. Gelukkig zijn de Aftershokz Aeropex oordopjes waterbestendig.

Nadelen van deze oordopjes zijn:

 • De geluidskwaliteit bij de ‘bone conduction’ technologie is in vergelijk met in-ear oordopjes en hoofdtelefoons minder. Dit merk je vooral bij lage tonen zoals de bass.
 • Wil je deze hoofdtelefoon ook in het dagelijks leven gebruiken, houdt er dan rekening mee dat je bij podcast en muziek zelf eerder afgeleid kan worden door omgevingsgeluiden. Daarnaast is het makkelijker voor andere om mee te luisteren met muziek die je op hebt staan.

Fiets oordopjes met een oorhaak

Oordopjes met een oorhaak zijn vooral prettig tijdens het fietsen. Een oorhaak zorgt ervoor dat oordopjes minder snel uitvallen en je ze zeker niet kwijt raakt. Wil je de oordopjes ook gebruiken voor andere activiteiten, kies dan een variant waarbij de haak ook te verwijderen is.

in-ear fiets oordopjes
Er zijn verschillende soorten oordopjes: in-ear, open-ear, oorhaak

Waar moeten fiets oordopjes aan voldoen?

Veiligheid voorrop

Sinds juli 2019 zijn de regels rondom elektronica op de fiets aangescherpt. Zo mag je geen mobiele telefoon, navigatiesysteem, tabel of muziekspelen vasthouden op de fiets. Wel is het toegestaan om handsfree te bellen en muziek te luisteren. Ondanks dat het niet verboden is kan het wel gevaarlijke situaties opleveren als je muziek luistert op de fiets. Door muziek kan het voorkomen dat je andere verkeersdeelnemers niet hoort, of niet goed oplet omdat je afgeleid bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar let erop dat je ander verkeer niet hindert of in gevaar bent. Het veroorzaken van een gevaarlijke situatie kan je wel een bekeuring opleveren.

Bestand tegen weer en wind

Tijdens het fietsen kan het zo zijn dat oordopjes die buiten je oor zitten veel windgeruis opvangen. Hierdoor hoor je je muziek minder goed en moet het volume hoger. Niet ideaal voor je trommelvliezen dus. Hierdoor is het fijner als je oordopjes hebt die niet te ver uitsteken, om de hoeveelheid windgeruis te verminderen.

Naast wind kan het met fietsen voorkomen dat het gaat regenen. Kies dus altijd oordopjes die waterdicht zijn en die tegen een flinke bui kunnen!

Zweetbestendig

Een beetje wielrenner of mountainbiker zweet flink tijdens een fietsrit. Vooral op zomerse dagen is dit moelijk te voorkomen. Omdat je ook tegen regenbuien beschermd wil zijn is het dubbel zo belangrijk dat jouw oordopjes waterdicht zijn.

Ga voor draadloos

Oordopjes met bedrading zijn tijdens het fietsen, gewoon een stuk minder praktisch dan draadloze oordopjes. Je hoeft je met draadloze oordopjes niet druk te maken over bedrading die aan je stuur blijft haken en oordopjes die je niet uit elkaar krijgt.

Comfort

Wanneer je bovenstaande eisen hebt afgedekt, is het goed om te controleren of de oordopjes comfortabel zitten. Natuurlijk wil je er onderweg geen verliezen of last krijgen van je oren.

Zorg dat de oordopjes fijn zitten in combinatie met je helm. Wanneer je de oordopjes alleen in je oor hebt, zul je hier weinig last van hebben. Ga je voor oordopjes met een nekband of hoofdband probeer deze dan samen met je helm uit.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je vragen rondom oordopjes op de fiets zijn beantwoordt en je een weloverwogen keuze kunt maken om lekker van muziek te kunnen genieten tijdens het fietsen. Let wel op, dat muziek afleid waardoor je minder alert bent en kwetsbaarder in het verkeer.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie