7x beste fietsbel voor racefiets en mountainbike

Een stadsfiets kan niet zonder fietsbel. Het is een onderdeel van de standaard uitrusting van de fiets en zit er vaak bij de aankoop al op. Bij sportieve fietsen zoals een racefiets of mountainbike is dat niet het geval. Vooral voor wielrenners kan een fietsbel erg nuttig zijn. Een fietsbel biedt namelijk veiligheid voor de wielrenner en andere weggebruikers.

In dit artikel bespreken we de beste fietsbellen voor racefietsen en mountainbikes en waar je op kunt letten bij de aanschaf van eentje. Meer weten? Lees dan snel verder!

Top 7 beste fietsbellen

1
HideMyBell Raceday FI Stuurhouder + Fietsbel
Geschikt voor MTB Geschikt voor racefietsAfmeting: 30 x 1,3 x 25 cm
Bekijk Bol.com
2
CloseTheGap HideMyBell Regular2 Stuurhouder + Bel
Geschikt voor MTB Geschikt voor racefiets Met hartslagfunctie
Bekijk Bol.com
3
Knog Oi Classic - Fietsbel - Large - Zwart
Geschikt als allrounderAfmeting: 0 x 3,2 x 0 cm
Bekijk Bol.com
4
LIFETASTIC® Electrische fietsbel - Oplaadbaar - 100dB - Scooter - Zwart - USB - Waterproof
5
BBB Cycling Fietsbel - Zwart
Geschikt als allrounder
Bekijk Bol.com
7
M-wave Minifietsbel 34 Mm Aluminium 420068 Zwart

Onze keuze voor de beste fietsbellen – korte beschrijvingen

Hieronder hebben we de, volgens ons, beste fietsbellen een voor een kort voor je toegelicht.

CloseTheGap HidemyBell Rgular 2 en F1 – Behoud een schoon stuur

CloseTheGap heeft verschillende modellen fietsbellen, genaamd ‘HideMyBell’. Deze fietsbellen zijn geïntegreerd met je fietscomputer of fietsnavigatie, waardoor je geen extra voorwerp aan je stuur hebt. Je stuur blijft hierdoor dus gestroomlijnd.

De bel is gemakkelijk te monteren met een een klem rondom je stuur. De computerhouder biedt plaats voor de meeste GPS-systemen, maar check voor de zekerheid even of jouw huidige hier op past. De fietsbel is makkelijk te bedienen en maakt een krachtig geluid.

Het verschil tussen onderstaande Regular2 en F1 is dat de F1 iets luxer is. Deze geeft je de keuze om de klepel (bediening) van de bel links of rechts te doen. Daarnaast is de F1 fietsbel makkelijk te demonteren en is de bel gemaakt van Carbon en dus lichter.

De Knog Oi Classic – Stijlvol design

De Knog Oi Classic is beschikbaar in veel verschillende kleuren en matcht daardoor is de kans groot dat je er eentje vind die matcht met je fiets. De fietsbel is gemaakt van aluminium en de ‘large’ variant zoals hieronder afgebeeld past erg goed op een racefiets.

Wat deze fietsbel vooral bijzonder maakt is het strakke en onderscheidende design. Bovendien is de toon van de fietsbel van grote afstand goed hoorbaar.

LIFETASTIC® Electrische fietsbel – Ultiem geluid

Wat de Lifetastic bel onderscheid van de rest is het volume en hoe goed je deze bel kan horen in het verkeer. Een echte must dus als dit een van je grote ergernissen tijdens het fietsen is. Het volume van de bel is max 100dB. Je kunt het volume zelf instellen en kunt bovendien kiezen uit 4 mogelijke deuntjes.

De bel is eenvoudig op je fiets te monteren en fijn in gebruik. De bel zit met een siliconen band vast aan je stuur, waardoor deze op de meeste fietsen te monteren is. De fietsbel zit dankzij de siliconen band stevig vast en valt er niet af.

De fietsbel is op te laden met een USB kabel. Als je zorgt dat de fietsbel uitstaat wanneer je je fiets niet gebruikt, dan hoef je ‘m maar een paar keer per jaar op te laden.

BBB Cycling Fietsbel – Degelijke fietsbel

De BBB Cycling fietsbel is een degelijke standaard fietsbel. De fietsbel is gemakkelijk aan je fiets te bevestigen dankzij de zogenoemde quick-release bevestiging. Bovendien heeft deze fietsbel met een max. 83 dB ook een redelijk sterk geluid. Kortom een fijne fietsbel voor op elke sportieve fiets.

Widek Decibel XXL – Nederlandse kwaliteit

Op zoek naar een fietsbel van eigen bodem? Dan is de Widek XXL fietsbel de fietsbel voor jou! Met een siliconen bevestiging maak je de fietsbel aan je fiets. De fietsbel is compatibel voor sturen met een diameter van 21 tot 31 mm. Met deze fietsbel ben je ervan verzekerd dat andere weggebruikers je aan horen komen dankzij het scherpe geluid.

M-wave Minifietsbel – Budget keuze

Zoek je juist een fietsbel met een iets minder hard geluid, dan is de M-wave ideaal. Deze fietsbel heeft een ‘korte ping’ in vergelijking met bovenstaande fietsbellen. Je kunt deze bel dankzij het rubberen bandje makkelijk aan je stuur bevestigen. Let wel op dat je stuur tussen de 22,2 en 31,8 mm is. De fietsbel is gemaakt van aluminium.

Belang van een fietsbel

Een fietsbel is handig om andere weggebruikers te waarschuwen dat je eraan komt of om aan te geven dat ze aan de kant moeten. Het alternatief is dat je telkens ‘pardon’ of ‘excuus’ moet roepen wat minder prettig over komt of ervoor zorgt dat mensen je niet opmerken.

Fietsbel kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn een aantal zaken waar je opt kunt letten als je een fietsbel wilt kopen. De belangrijkste punten lichten we hieronder toe.

Formaat van het stuur

Racefietsen en mountainbikes hebben vaak een iets dikker stuur, waardoor gewone bellen die je bij de Hema of Action koopt hier niet oppassen. Dit is de reden dat fietswinkels vaak een apart assortiment hebben voor sportieve fietsen. Alle fietsbellen die wij in dit artikel aanraden zijn geschikt voor de meeste sportieve fietsen, maar het is goed om te checken of dit ook voor jouw fiets geldt.

Sterkte van het geluid

Een fietsbel gebruikt je op de eerste plaats om mensen te waarschuwen dat je eraan komt. Het is dus handig als de fietsbel voldoende geluid maakt dat mensen je van een afstandje kunnen horen. Uit onze top 7 heeft de Lifetastic fietsbel met uitstek het beste geluid.

Design

Het design van de fietsbel is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Heb je alles van je fiets op elkaar afgestemd, dan zul je ook meer waarde hechten aan de look en feel van de bel. Sommige fietsbellen, zoals de Knog Oi Classic staan bekend om hun strakke design.

Kwalitatief goed materiaal

Het materiaal van de fietsbel zegt iets over de levensduur, de duurzaamheid en het gewicht. De meeste fietsbellen die wij aanraden in dit artikel zijn gemaakt van messing, staal, aluminium of carbon. Het voordeel van carbon is dat dit lichter materiaal is. Carbon is vaak wel de duurdere keuze en wordt standaard gebruikt bij profs. Zo is de HideMyBell van carbon, de Knog Oi Classic en de BBB Cycling fietsbellen zijn van staal en messing.

Gebruikersgemak

Het is fijn als je de bel makkelijk kunt bevestigen en eenvoudig kunt bedienen. Alle fietsbellen in dit artikel zijn goed beoordeeld door onszelf en anderen als het gaat om gebruikersgemak. Sommige mensen vinden de HideMyBell wat lastig te bedienen, maar dit is volgens ons een kwestie van gewenning, aangezien dit op een andere manier gaat dan de meeste fietsbellen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je een fietsbel kunnen vinden die voldoet aan je behoefte en verwachtingen en kun je nu veilig de weg op! Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie