De 6 beste fietsbeugels van 2022

Een fietsbeugel, ook wel wandbeugel genoemd, is ideaal om je fiets op te bergen in je schuur zonder dat je een hoop ruimte in beslag neemt. De meeste fietsbeugels zijn voor meerdere fietsen geschikt en het is eenvoudig om je fiets eraan op te hangen.

In dit artikel lichten we toe waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsbeugel. Bovendien benoemen we de beste fietsbeugels die momenteel verkrijgbaar zijn. Benieuwd? Lees snel verder!

Onze keuze voor de 6 beste fietsbeugels

1. Bendoo Fiets ophangsysteem – Ophangen aan het stuur

De Bendoo muurbeugel zorgt ervoor dat je je fiets makkelijk aan de muur of een balk kunt ophangen. Niet alleen super praktisch, maar ook netjes opgeruimd in de garage. De muurbeugel is gemakkelijk te monteren en alles wat je hiervoor nodig hebt zit erbij. De fietsbeugel is geschikt voor verschillende soorten fietsen, maar ook andere artikelen, zoals ski’s of snowboards.

De fietsbeugel is op te klappen naar boven, zodat deze geen ruimte inneemt als je de fiets in gebruik hebt. Let erop dat je fiets een buis of stand heeft van langer dan 27 cm en dat je fiets maximaal 13 kg weegt. De fietsbeugel beschikt over rubberen coating, zodat je fiets beschermd is tegen krassen.

2. Fiets ophangsysteem ophangbeugel en Muurbeugel DESO® – Ophangen aan het wiel

De Deso muurbeugel is een muurbeugel waarbij je je fiets ophangt aan het wiel. Met deze muurbeugel bespaar je ruimte in de schuur voor je fiets en mocht je fiets in gebruik zijn neemt deze fietsbeugel helemaal geen ruimte in. De Deso fietsbeugel is gemakkelijk te monteren en alles wat je nodig hebt wordt meegeleverd.

Deze fietsbeugel heeft een draagkracht van 30 kg en is geschikt voor bijna alle soort fietsen. Let erop dat de band breedte van de fiets maximaal 2.8 cm is en de racefiets velg hoogte tot 75 mm. Dankzij de rubber hoes om de beugel heen ontstaat er geen schade aan je fiets of de beugel zelf.

3. Trivio Muurhanger 

Dankzij de Trivio Muurhanger bespaar je de ruimte op de vloer en kun je je fiets gemakkelijk ophangen aan de muur. Het ophangen doe je door het voorwiel in de haak te plaatsen en het achterwiel op de muur te laten rusten.

Alles wat je nodig hebt om de fietsbeugel gemakkelijk op te hangen is meegeleverd. De fietsbeugel is geschikt voor fietsen met een velg tot 50mm. Bovendien zit er een rubber laag om de fietsbeugel om je fiets te beschermen tegen krassen.

€16,95
Bol.com

4. BBB Cycling WallMount Deluxe Fietsdrager

Wil je graag je fiets in stijl aan het plafond, wand, muur of balk ophangen, dan is de BBB Cycling WallMount Deluxe ideaal. Je kunt allerlei soorten fietsen ophangen en bespaard hiermee de ruimte in je huis of garage. Wanneer je fiets in gebruik is kun je de fietsbeugel inklappen of verstellen. De beschermende schuimkussens zorgen ervoor dat er niet gemakkelijk krassen op je fiets of muurbeugel komen. Maximale draaggewicht is 20 kilo.

5. Stasdock® Happy Black – Fiets ophangsysteem 

Met de Stasdock fietsdrager kun je niet alleen je racefiets makkelijk opbergen, deze fietsendrager is ook nog eens heel krachtig en stijlvol. Wat deze fietsendrager onderscheid is dat je ook je schoenen, helm, bril en luchtcapsules hier kunt opbergen. De muurbeugel bestaat uit twee componenten die eenvoudig te monteren zijn. Samen zorgen deze voor het fiets ophangsysteem.

Niet alleen beschermd het schuim tegen krassen, de fietsbeugel zorgt ook voor stabiliteit. Dit is ideaal als je de fietsendrager ook voor het sleutelen aan je fiets gebruikt. De maximale draagkracht van deze fietsbeugel is 15 kilo.

6. Wheelylift fietsbeugel

Het Wheelylift ophangsysteem zorgt ervoor dat je ruimte bespaard en makkelijk je fiets kunt ophangen. Wat deze fietsendrager onderscheid van de rest is dat deze zelfs geschikt is voor een elektrische fiets of bakfiets. Door het speciale systeem kost het je amper moeite of kracht om de fiets op de fietsendrager te plaatsen. Dit doe je door het voorwiel een stukje op te tillen in een haak en hierdoor kun je moeiteloos de rest omhoog krijgen. De maximale draagkracht is 24 kg en dankzij de bescherming voorkom je dat er krassen op je fiets komen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Passend voor je fiets

Een fietsbeugel is met name ideaal voor lichtere fietsen, zoals racefietsen, mountainbikes en sommige stadsfietsen. Heb je een zware e-bike of een fiets met een rek er op dan kost het erg veel moeite om je fiets telkens in de fietsbeugels te krijgen. Kijk in dit geval liever naar een fietsenrek of lift.

Dames of heren fiets

Bij een wandbeugel maken veel fietsbeugels gebruik van een horizontale stang, zoals herenfietsen of racefietsen deze ook hebben. Let bij een damesfiets op dat een fietsbeugel niet een optie is. Kies in dit geval voor een fietsbeugel die je fiets optilt aan de wielen of aan het frame.

Bescherming van je fiets

Bij het ophangen van je fiets wil je voorkomen dat er krassen op je fiets komen. Zeker wanneer je een carbon racefiets hebt. Let erop dat de fietsenhanger die je kiest voorzien is van zachte materialen om krassen te voorkomen.

Maximaal belastbaar gewicht

Check het gewicht van je fiets voordat je op zoek gaat naar een fietsbeugel. Een racefiets of mountainbike weegt gemiddeld tussen de 7 en 11 kg, een normale fiets weegt al snel tussen de 16 en 21 kg. Zorg dat de fietsendrager die je kiest dit gewicht zeker aankan.

Opklapbare fietsbeugel

Een opklapbare fietsbeugel is praktisch voor de momenten dat je geen fietsbeugel nodig hebt. Door deze op te klappen voorkom je dat er iemand tegenaan loopt of dat deze in de weg hangt.

fietsbeugel

Voordelen van een fietsbeugel

Het hebben van een fietsbeugel biedt een aantal voordelen:

  • Je bespaart ruimte in je garage of schuur, doordat je de fiets dicht bij de muur en van de grond af kan plaatsen.
  • Mocht je iets aan je fiets willen repareren of schoonmaken dan kan het fijn zijn dit in de fietsbeugel te doen. Hierdoor hoef je niet te bukken
  • Het ziet er opgeruimder uit in je schuur of garage en je voorkomt dat jijzelf of iemand anders je fiets omstoot, waardoor je fiets schade kan ondervinden.

Monteren van een fietsbeugel

Doordat er flink wat gewicht aan de muur komt te hangen kun je het beste kiezen voor een stevige betonnen muur in plaats van een betonnen wandje. Vaak zitten de schroeven en pluggen erbij en zorg dat je zelf over een goede boor beschikt.

Alternatief voor een fietsbeugel

Ben je op zoek naar een manier om je fiets(en) netjes op te bergen, maar is een fietsbeugel niet wat je zoekt? Er zijn ook andere alternatieve in de markt. Een andere optie zou kunnen zijn een fietslift of een fietsenrek.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat deze je informatie heeft kunnen helpen bij je zoektocht naar een fietsbeugel en dat je iets aan onze aanbevelingen hebt gehad. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie