Ontdek de 10 beste fietshoezen van 2022

Een goede, stevige en waterdichte fietshoes beschermd je fiets tegen regen en vuil. Met een goede fietshoes weet je zeker dat je fiets niet zal beschadigen, niet als die in je schuurtje staat of als je deze mee neemt op vakantie.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende fietshoezen op de markt, maar wat is nu de juiste? In deze blog kun je alles lezen wat je over fietshoezen moet weten en ook onze keuze voor de top 5 fietshoezen.

De top 10 beste fietshoezen van 2022

Hieronder hebben we 10 fietshoezen voor je op een rijtje gezet. Deze top 10 hebben we samengesteld op basis van een aantal punten. Zo hebben we gekeken naar de prijs, reviews van andere mensen, voor- en nadelen en de populariteit van de verschillende producten.

Goed om te weten: Sommige producten uit onderstaand rijtje zijn te krijgen in verschillende groottes en/of kleuren. Klik hiervoor even op “bekijk” om het juiste product te vinden.

Onze keuze voor de 3 beste fietshoezen

Na het zien van bovenstaande fietshoezen, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Mocht dit nog niet het geval zijn, bekijk dan hieronder onze 3 favoriete fietshoezen.

Fietshoes van Strex

De fietshoes van Strex is het eerste product uit onze top 3 en deze krijg 4,6 van de 5 sterren en meer dan 19 reviews op Bol.com.

De fietshoes van Strex is gemaakt van erg sterk materiaal (210D Oxford nylon) wat je fiets beschermt tegen vuil, krasjes en regen. De hoes is compleet waterdicht dankzij de gecoate binnenzijde en de thermisch gelaste naden. De fietshoes is met een afmeting van 200 x 90 x 100 cm groot genoeg om 2 fietsen te beschermen.

De hoes bevat een elastische band waardoor die strak om de fiets te trekken is en is vast te maken middels een klikgesp voor de ideale pasvorm.

Fietshoes van VK

Het tweede product is de fietshoes van VK. Dit product krijg 4,5 uit 5 sterren en meer dan 13 reviews op Bol.com

De fietshoes van VK is een sterke, geweven, waterdichte hoes. De hoes is gemaakt van thermoplastisch rubber. De hoes heeft een afmeting van 250 x 130 x 130 cm en is daardoor geschikt voor het beschermen van 2 fietsen.

Fietshoes van B-Y Sleeve

Het derde en laatste product uit onze top 3 is de fietshoes van B-Y Sleeve. Dit product krijgt 5 uit 5 sterren en meer dan 2 reviews op Bol.com

De fietshoes van B-Y Sleeve is anders dan de fietshoezen van Strex en VK. Deze hoes is namelijk niet waterdicht, maar heeft als functie om je racefiets of mtb te beschermen tegen vuil en stof. Vooral handig als je je fiets binnen stalt of meeneemt in de auto.

De hoes is makkelijk over de wielen van je racefiets of mtb te schuiven en beschermd op die manier je derailleur. Hierdoor blijft die onbeschadigd en daarnaast kan je niet vies worden door per ongeluk tegen je ketting aan te lopen.

De fietshoes van B-& Sleeve is in meerdere designs te krijgen. Mocht je je fiets in je woonkamer hebben hangen of in het zicht hebben staan, dan kan het leuk zijn om een tof design hoes te hebben.

Waarom een fietshoes gebruiken?

Waarom zou je een hoes gebruiken voor je fiets? Binnen in je schuurtje of garage staat je fiets toch veilig? Dat is zeker waar, in je garage of schuur staat je fiets veilig. Veilig van regen, maar niet veilig van stof.

Een fietshoes hoeft niet veel te kosten en kan er voor zorgen dat je fiets goed beschermd is en langer mee gaat. Als je je fiets voor een langere tijd niet gebruikt, dan kan je deze beter beschermen met een hoes. Anders gaat er vanzelf stof op de ketting en/of casette zitten.

Mocht je nu geen schuurtje of garage hebben, maar wil je je fiets buiten stallen dan is een fietshoes eigenlijk wel noodzakelijk. Een fiets kan niet heel goed tegen regen. Er onstaat dan roestvorming. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een fietshoes

Een fietshoes klinkt niet als een moeilijk product. Dat is het ook niet, maar toch moet je wel op een aantal zaken letten. Hieronder zullen we kort de belangrijkste punten toelichten waar je op kunt letten als je een fietshoes koopt.

Gebruik van de fietshoes

Bepaal van te voren goed waar je je hoes voor wilt gebruiken. Dat helpt bij het zoeken. Wil je namelijk je fiets wat beter beschermen terwijl deze in je schuur of garage staat, dan is een dunnere fietshoes prima.

Zet je je fiets buiten neer en wil je deze dan goed beschermen. Zoek dan een fietshoes die tegen elke weersomstandigheid kan. Je zult dan namelijk een stevigere fietshoes nodig hebben zodat je fiets goed beschermd blijft van regen en vuiligheid.

Ga je op vakantie en wil je je fietsen op het fietsrek beschermen? Ook dat kan. Dan zal je een fietshoes nodig hebben die goed tegen de regen en wind kan.

Zoals je hierboven al in onze top 5 hebt kunnen zien zijn er gelukkig voor elke situatie fietshoezen te krijgen.

Maat van de fietshoes

De maat van de fietshoes is ook van belang. Deze moet natuurlijk wel passen. Als de fietshoes niet goed past, doordat deze te los zit dan zal deze minder goede bescherming kunnen bieden.

Kijk dus goed naar waar je de hoes voor wilt gebruiken en kies daar de juiste maat fietshoes bij.

Waterafstotend of waterdicht?

Iedere fietshoes is waterafstotend, maar niet iedere fietshoes is waterdicht. Waterafstotend betekend dat de hoes wel tegen wat spatwater kan. Tegen miezer moet zo’n dergelijke hoes wel bestendig zijn. Maar als het echt hard begint te regenen dan heb je een waterdichte hoes nodig.

Als je je fiets binnen zet, dan hoeft de hoes natuurlijk niet waterdicht te zijn. Maar als je je fiets buiten wilt beschermen, dan is het wel nodig dat de hoes waterdicht is. Let hier dus goed op.

Hoeveel fietsen wil je beschermen?

Hoeveel fietsen wil je beschermen? Eén of twéé? Wil je namelijk twee fietsen beschermen, dan kan je beter een grote hoes pakken waar twee fietsen onder passen, in plaats van twee losse hoezen. Er zijn speciale hoezen voor meerdere fietsen. Dit is praktischer en waarschijnlijk zelfs goedkoper.

We zijn aangekomen bij het einde van dit blogartikel. Hopelijk hebben we je kunnen informeren over de beste fietshoezen en wat er allemaal bij komt kijken. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben na het lezen van deze blog. Laat het ons dan vooral weten in de reacties.

Plaats een reactie