Top 3 beste energy gels voor het wielrennen

Tegenwoordig kiezen veel wielrenners voor energy gels om snel energie binnen te krijgen tijdens het fietsen. Het is namelijk een makkelijke manier om snel extra calorieën binnen te krijgen aangezien je niet hoeft te stoppen.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste energy gels voor wielrenners. Ook nemen lichten we toe waar je op moet letten bij het kopen van energy gels en wat de nadelen zijn van energiegels.

Als laatste sluiten we af met wat algemene tips over het gebruik van energy gels. Veel leesplezier en als er vragen zijn dan zien we die graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Onze top 3 energy gels voor het wielrennen

Hieronder hebben we onze keuze voor de beste 3 energy gels voor het wielrennen uitgelicht.

Energy gels van Innerme

Innerme heeft twee soorten energy gels, namelijk de ‘Endurance’ en ‘Fast’ gels. De ‘Endurance’ variant geeft je gedurende 30 tot 60 minuten een gezonde dosis natuurlijke energie. De ‘Fast’ variant zorgt vooral voor snel opneembare energie.

De ‘Endurance’ gel kan je het beste gebruiken voor langere duur trainingen en de ‘Fast’ variant voor intensieve trainingen.

De ‘Fast’ gel is vegan, glutenarm en er zijn verder geen geraffineerde suikers toegevoegd. De ‘Endurance’ gel bevat een combinatie van kruiden met antioxidanten en is daarnaast volledig veggie (niet vegan vanwege toevoeging van acaciahoning).

De ‘Endurance’ gel is maar in één smaak te krijgen terwijl de ‘Fast’ gels te krijgen zijn in 3 verschillende smaken.

Energy gels van SiS GO

De energy gels van SiS zijn gemaakt van isotoon en zijn kant-en-klaar. Een SiS gel zorgt voor een energieboost van 30 minuten. Je kan ze eenvoudig gebruiken tijdens het wielrennen aangezien ze gemakkelijk te verteren zijn en daarnaast zijn ze geschikt voor vegetariërs.

De SiS GO gelletjes zijn te krijgen in meerdere smaken.

Energy gels van Maxim

De energiegels van Maxim bevatten een optimale koolhydraatratio van 2:1 glucose-fructose. Deze combinatie zorg voor voldoende energie tijdens een lange en intensieve training.

De gels van Maxim zijn te krijgen in 3 verschillende smaken.

Wat is een energy gel voor wielrenners?

Een energy gel is een vorm van koolhydraten die vloeibaar, licht verteerbaar is en snel energie geeft. Het gebruik van energiegel was voorheen beperkt tot professionele atleten of voor degenen die langer dan twee uur fietsen. Maar tegenwoordig, met de recente ontwikkelingen, snappen we beter hoe het lichaam werkt en wat de behoeften zijn. We weten nu dat het gebruik van een energy gel de prestaties en het uithoudingsvermogen kan verbeteren, zelfs als we minder dan een uur fietsen.

Zitten er nadelen aan het gebruik van energy gels?

Het gebruik van energy gels is helaas niet zonder risico’s. Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Wees dus voorzichtig als je het voor de eerste keer gaat gebruiken.

De hoeveelheid suiker die in de meeste energiegels zit is ook een nadeel. Overmatige suikerinname kan leiden tot hypoglykemie of lage bloedsuikerspiegels waardoor je je zwak en wankel kan gaan voelen.

Daarnaast zijn er studies die hebben onderzocht dat langdurig gebruik van energiegels kan leiden tot tandbederf vanwege de hoge zuurgraad in deze producten.

Als je graag energiegels gebruikt tijdens het wielrennen, doe dit dan wel met mate. Je doet er verstandig aan als je niet bij iedere training een energy gel pakt.

Energy gel voor het wielrennen kopen? Houd hier rekening mee

Als je een energy gel wilt gaan kopen om te gebruiken tijdens het wielrennen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Hieronder zullen we deze kort toelichten.

De juiste smaak gel kiezen

Energy gels zijn een populaire manier om je trainingen van brandstof te voorzien. Zonder smaak kan je er flink moeite mee hebben. Gelukkig zit er tegenwoordig genoeg smaak aan en zijn ze eenvoudig te eten.

Zoals je hierboven in onze keuze voor de beste energy gels voor wielrennen hebt kunnen zien zijn er verschillende smaken, zoals aarbei, citrus, sinaasappel, limoen en nog veel meer. Er zal dus vast een goede smaak voor je tussen zitten.

energy gel voor wielrennen
Kies de juiste smaak energiegel

Welke type gel is geschikt

Het type energy gel die geschikt voor je is hangt af van waar je deze voor gaat gebruiken. Je hebt namelijk een energy gel die wat meer gericht is op langere trainingen. Deze gels zijn wat dikker, zwaarder en geven je een energieboost voor een langere tijd (30-60 min). De andere soort gels zijn gericht op een snellere energieboost en zijn ook iets lichter.

Energy gel met of zonder suiker?

Als je geen suiker wilt of moet vermijden of als je diabetes hebt, dan moet je goed opletten op wat voor energy gel je neemt. Gelukkig zijn er enery gels die suikervrij zijn en deze zijn vaak gezoet met sucralose zodat er toch wat smaak aan zit. Suikervrije energy gels werken ook goed voor diegene die last hebben van maagproblemen aangezien ze een lage GI hebben.

We zijn nu aan het einde gekomen van deze blogpost. Hopelijk heb je na het lezen een goed beeld van wat de beste energy gels zijn en waar je rekening mee dient te houden als je er wat koopt. Als je nog vragen hebt dan lezen we die graag terug in de reacties.

Plaats een reactie