Beste telefoonhouder voor op je fiets

Tijdens het fietsen is het ideaal om je telefoon makkelijk te kunnen zien. Je telefoon kan je onder andere gebruiken voor navigatie, het meten van je afstand, het bijhouden van je snelheid en nog wel meer. Wanneer je je telefoon tijdens het fietsen in je hand houdt riskeer je een boete en mogelijk een ongeluk. Daarom is het aan te raden een telefoonhouder op je fiets te plaatsen. Bij het kiezen van een telefoonhouder is het belangrijk dat je let op kwaliteit, robuustheid en gebruikersgemak.

Weten welke telefoonhouders wij aanraden? Lees dan snel verder!

Beste telefoonhouders

Zie hieronder de beste telefoonhouders voor tijdens het wielrennen of mountainbiken.

Beste telefoonhouders met opbergruimte

Wil je graag iets meenemen in je telefoonhouder tijdens het fietsen? Dan raden we de onderstaande aan.

Voordelen van een telefoonhouder voor je fiets

Zoals al kort aangegeven zijn er verschillende redenen waarom het fijn kan zijn een telefoonhouder op je fiets te plaatsen.

  • Het is altijd handig om je telefoon mee te nemen, mocht er onderweg iets gebeuren. Door gebruik te maken van de telefoonhouder heb je deze zo bij de hand mocht het nodig zijn.
  • Je kunt via Google Maps, Strava, fietsplanner of een andere app je fietsroute bepalen en volgen. Hierdoor kun je lekker doorfietsen en verdwaal je minder snel. Dit is voor mijzelf de belangrijkste reden dat ik een telefoonhouder heb aangeschaft.
  • Veel wielrenners gebruiken Strava of een andere app om de gegevens van hun fietsrit bij te houden. Door Strava op je telefoon te openen kun je je snelheid, tijd en afstand zien. Je kunt ook je route uploaden in Strava en via Strava navigeren.
  • Mocht er iemand bellen tijdens het fietsen zie je dit direct en kun je op tijd stoppen om op te nemen.
  • Over het algemeen raden wij muziek luisteren tijdens het fietsen af, aangezien je hierdoor minder veilig deelneemt aan het verkeer. Mocht je een open-ear hoofdtelefoon hebben is het minder gevaarlijk en kun je eenvoudig via je telefoon naar het volgende nummer gaan.

Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een telefoonhouder voor je fiets

Bij het uitkiezen van een telefoonhouder is het aan te raden om op een aantal dingen te letten. Zie hieronder kort de punten die van belang zijn. We zullen ze een voor een toelichten.

Robuustheid

Kies een telefoonhouder die robuust is, stevig is en waar je vertrouwen in hebt dat deze goed blijft zitten op je fiets. Daarbovenop is het natuurlijk van belang dat je telefoon ook goed blijft zitten. Als je naar de winkel gaat of het product thuis hebt ontvangen kun je testen op je fiets in hoeverre jij de robuustheid genoeg acht voor een goed fietsritje.

Waterdicht

Sommige telefoons zijn waterdicht, maar zeker niet allemaal. Om te voorkomen dat je bij thuiskomst je telefoon in een bakje rijst moet leggen is het aan te raden een waterdichte telefoonhouder te kiezen. Mocht je in een hevige plensbui terecht komen, hoef je niet te stoppen om je telefoon op te bergen en kun je zo door naar huis. Een nadeel van een waterdicht model is vaak wel dat deze minder makkelijk te bedienen is dan een model die van de bovenkant open is.

Frame of stuur montage

Binnen het scala van telefoonhouders voor op je fiets heb je de keuze uit een telefoonhouder die je op je stuur of op de frame van je fiets kunt plaatsen. Bij een telefoonhouder op je frame kan het minder makkelijk zijn navigatie af te lezen. Echter kan een telefoonhouder op het stuur je stuur zwaarder maken en het zicht eventueel belemmeren. Kies dus vooral waar jij je het prettigste bij voelt en wat past bij hoe jij je telefoon op de fiets gebruikt.

Gebruikersgemak

Kies voor een telefoonhouder die makkelijk is in gebruik. Ben je van plan vaak je telefoon erop en eraf te halen, zorg dan dat dit gemakkelijk kan.

Geschikt voor jouw type telefoon

Niet alle telefoonhouders zijn geschikt voor alle soorten telefoons. Let hier dus op in het maken van een keuze. Er zijn telefoonhouders die ‘universal’ zijn en afstembaar op alle telefoons.

Geschikt voor jouw type fiets

Niet alle telefoonhouders passen op alle type fietsen. Let daarom op dat je een telefoonhouder kiest die past op het stuur of frame van je fiets.

Extra opbergruimte

Sommige telefoonhouders die op het frame worden geplaatst bieden extra opbergruimte voor bijvoorbeeld sleutels, een snack of iets anders kleins. Dit zou je eventueel ook kunnen gebruiken in plaats van een zadeltas.

Bekende merken telefoonhouder

De bekendste merken telefoonhouders zijn Toppeak en Quadlock. Zij bieden telefoonhouders aan die kwalitatief erg goed zijn en hebben dit ook al een aantal jaren met hun producten bewezen.

Telefoonhouder in plaats van fietscomputer of fietsnavigatie

Doordat je op je telefoon kunt navigeren heb je geen aparte fietscomputer of fietsnavigatie nodig. Dit kan je heel wat geld schelen en is vooral voor de beginnende fietsen een goed alternatief. Je hebt immers al voldoende spullen nodig om te gaan fiesten. Wanneer je de afweging maakt om een telefoonhouder te kiezen in plaats van een fietscomputer of fietsnavigatie bekijk dan onderstaande punten.

  • Fietscomputer en fietsnavigatie kunnen nauwkeuriger meten dan een telefoon. Dit is doordat er vaak sensors worden geplaatst bij je wielen.
  • Fietscomputer en fietsnavigatie zijn compacter, waardoor je een betere blik hebt op de weg
  • Fietscomputer en fietsnavigatie zijn specifiek gemaakt om aan je fiets te monteren en blijven hierdoor beter zitten. Vooral wanneer je op ruig terrein gaat fietsen of door flinke regenbuien zou je telefoon kunnen beschadigen. Telefoons zijn over het algemeen duurder dan de gemiddelde fietsnavigatie. Het zou natuurlijk zonde zijn als je deze tijdens een ritje kapot maakt.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen in je keuze voor een telefoonhouder. Mocht je vragen of opmerkingen hebben laat dan gerust hieronder een reactie achter.

1 gedachte over “Beste telefoonhouder voor op je fiets”

Plaats een reactie