12 cadeautips voor wielrenners

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een echte fietsfanaat? Natuurlijk wil je degene blij maken met een persoonlijk en leuk cadeau. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt van 12 praktische, grappige, nuttige en leuke cadeaus. Hier zal iedere wielrenner blij van worden!

Lees snel verder om te zien wat onze aanbevelingen zijn.

Cadeautip 1 – Bidon

Van fietsen krijg je dorst! Op een hete dag tijdens een goede fietstocht kunnen er gemakkelijk meerdere bidons met water doorheen gaan. Vaak kunnen fietsers niet genoeg bidons hebben om af en toe te kunnen afwisselen of om een versleten of verloren bidon te vervangen. Onze aanbevelingen zijn:

  • De bidon van Tacx wat een zeer geliefd merk is bij wielrenners. De bidon heeft een stoere uitstraling en een eenvoudige draaidop en afsluitbare trektuit. Bovendien is de bidon makkelijk te vullen en schoon te maken.
  • De bidon van Retulp dat een meer duurzame keuze is. De bidon bestaat voor 87% uit suikerriet, wordt gemaakt in Nederland en is volledig recyclebaar en voedsel veilig. Kortom een milieuvriendelijk model. De bidon past in elke bidonhouder.  

Cadeautip 2 – Pizzasnijder

Dit is een grappig en praktisch cadeau. Met fietsen verbrand je veel koolhydraten, dus op z’n tijd een pizzaatje gaat er bij wielrenners wel in. Met deze pizzasnijder is de ontvanger van het cadeau vast en zeker de blits bij zijn/haar wielervrienden.

Cadeautip 3 – Een boek over fietsen/wielrennen

Wielrennen is een fysieke sport, maar ook ‘de mind’ moet scherp en gefocust kunnen zijn. Door af en toe een boek hierover te lezen, biedt je als het ware een blik in de gedachten van een mede-fietsliefhebber. Onze aanbevelingen voor boeken zijn:

  • Draag nooit een gele trui – Dit boek gaat over de verschillende type wielrenners en de regels waar zij zich aan houden.
  • Alleen maar een fiets – Dit is een stoer en nostalgisch boek over de liefde voor de racefiets.

Met beide boeken maak je een fietsliefhebber zeker blij!

Cadeautip 4 – Een fietsgids met de mooiste routes

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die vaak hetzelfde rondje fietst, maar die juist meer van Nederland of Europa zou willen ontdekken? Een fietsgids biedt een uitkomst om mooie fietspaden in binnen en buitenland te ontdekken. Onze aanbevelingen zijn:

  • De ANWB fietsgids. Dit is gefocust op Nederland en biedt routes langs de bekende ANWB paaltjes.
  • Mythische fietstochten in Europa, van Lonely Planet. Dit is echt iets voor de avontuurlijke fietser en laat je kennis maken met de mooiste routes in Europa.

Cadeautip 5 – Sokken

Sokken zijn natuurlijk een klassieker als het aankomt op cadeaus. De Billy Brewster sokken doen je wellicht denken aan de bekende Happy Socks. De Billy Brewster sokken zijn echter specifiek voor wielrenners en ook gemaakt voor het sporten. Ze voelen heerlijk aan de voeten, ventileren en zijn vocht regulerend.

Cadeautip 6 – Fietsvoeding

Omdat wielrenners of mountainbikers zoveel calorieën verbranden tijdens het fietsen nemen ze vaak een energygel of energyreep mee voor onderweg. De Isostart in de smaak banaan of SIS energygels in de smaak citroen die hieronder staan zijn populaire keuzes voor energygels en zorgen dat de fietser snel energie erbij heeft. De SIS energybar is een leuk cadeau met gevarieerde smaken, zodat de fietser een keer iets anders kan proberen. De Innerme appel/kaneel energybars zijn een duurzame en vegan keuze.

Cadeautip 7 – Fietsshirt

Is degene waarvoor jij een cadeau koopt groot fan van de Jumbo-Visma fietsploeg? Geef hem/haar dan een shirt van deze mooie ploeg. Daarnaast heeft het merk Billy Brewster die we al kennen van de grappig sokken ook hippe shirts met kekke printjes!

Cadeautip 8 – Een racefiets pop-up card

Op zoek naar een leuke kaart voor een fietsliefhebber? Deze pop-up card van Bol.com heeft een leuk effect waarbij de fietsers ‘oppoppen’ uit de kaart.

Cadeautip 9 – Decoratie

Is diegene voor wie je een cadeau zoekt een echte fietsfanaat? Zo’n fanaat dat diegene zelfs zijn/haar huis zou versieren? Dan kan decoratie een leuk cadeau zijn. Er is fiets decoratie in alle vormen en maten. Zie bijvoorbeeld de twee decoraties hieronder. Een leuk beeldje/trofee voor op het tv-meubel of fietsen voor aan de wand. Keuze genoeg!

Cadeautip 10 – Multitooly

Langs de kant van de weg komen te staan is de nachtmerrie van elke fietser. Met deze handige multitooly ben je snel weer onderweg. Leuk om te geven en leuk om te krijgen!

Cadeautip 11 – Koerskalender 2022

De wielerscheurkalender om je het hele jaar 2022 te vermaken. Vol verhalen en wielerweetjes, 365 dagen lang een leuk verhaalte over koersen en fietsen.

Cadeautip 12 – Kookboek

Wielrenners hebben echt krachtvoer nodig om optimaal te kunnen presteren in een wedstrijd of gewoon met hun zaterdaggroepje. Een kookboek helpt de fietser zijn/haar voedingspatroon te verbeteren of inspiratie op te doen op het gebied van voeding. Er zijn 3 specifieke kookboeken die wij aanbevelen.

  • I’m a Foodie presents: Eet als een atleet. Dit is niet alleen voor wielrenners, maar alle sporters. Dit boek neemt je mee in het belang van goede voeding en biedt handvaten zodat je je voedingspatroon kan afstemmen op je sport.
  • De Cycling Chef. Dit boek is geschreven door Alan Muchison. Hij is een Michelin chef, atleet en sportvoedingsdeskundige in een. Hij biedt je een boek vol smakelijke en voedzame gerechten die je sneller maken op de fiets.
  • Vélochef brengt voedsel en wielrennen samen. Henrik Orre deelt tachtig heerlijke, voedzame en evenwichtige recepten voor fietsers en anders sporters. De gerechten zijn gericht onderverdeeld in vóór, tijdens en na het sporten die je juiste voedingsbehoefte bieden om te presteren of te herstellen.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je er iets aan gehad en heb je een mooi cadeau gevonden om een fietsliefhebber mee te verassen! Nog tips voor ons, opmerkingen of vragen? Laat gerust een reactie achter hieronder.

Plaats een reactie